הוא נמצא במזרח מדגסקר ונחשב לאחת מנקודות העצירה היותר מומלצות באי. הפארק הלאומי אנדאסיבה-מנטאדייה (Andasibe-Mantadia), או "פרינט" (Perinet) נפתח לראשונה לקהל הרחב בשנת 1989 ומאז מושך אליו המונים. בתחילה שני האזורים שבו היו חלק מיער אחד, אך בעקבות התערבות אנושית, מחולקים כיום לשניים. בשל קרבתו של הפארק לבירת המדינה, רוב התיירים המגיעים למדגסקר משלבים גם ביקור בו כבר בהתחלה, לפני שממשיכים אל היעדים הבאים. זהו פארק צפוף למדי ויורדות בו כמויות משמעותיות של גשם בכל שנה. הוא מכוסה בצמחייה עבותה ממש כמו טחב, כולל עצי שרך.
בין החודשים ספטמבר לינואר פורחים בו למעלה ממאה מינים שונים של סחלבים. צמחים נוספים שגדלים בו הם עצי דקל וגם במבוק. יחד עם זאת, ולמרות הרצון הרב לדאוג לשימור המקום, יש איומים בלתי פוסקים על העצים שלו, בשל כריתת יערות בלתי חוקית, כמו גם על מכרות הגרפיט שבתוך הפארק. מגוון בעלי החיים שחיים בו הוא עצום גדול והוא מתהדר ב-15 מינים שונים של יונקים ויותר מ-100 מינים שונים של ציפורים. רבים ממינים אלה הם מקומיים, כמותם אפשר למצוא אך ורק במדגסקר. יש גם יותר מ-80 דו חיים ו-50 מינים של זוחלים, ביניהם הזיקית הגדולה ביותר באי . ניתן למצוא גם דגים מקומיים, השוחים בנהרות הקטנים וכן מאות חרקים, שהבולטים שבהם הם הפרפרים הצבעוניים והגדולים.
פרטים חשובים על הפארק
הפארק הלאומי אנדאסיבה-מנטאדייה נחשב לאזור מוגן, המשתרע על שטח של 155 קמ"ר, מזרחית לבירה, אנטננריבו. גובהו של הפארק הוא בין 800 מטרים ל-1260 מטרים, עם אקלים לח, האופייני לו לאורך כל חודשי השנה. שני החלקים המרכיבים את הפארק הם הפארק הלאומי מנטאדייה ושמורת אנאלאמאזוטרה (Analamazoatra), הידועה בעיקר בזכות אוכלוסיית הלמור הגדולה ביותר במדגסקר. בשנת 2007 היה מועמד הפארק להיות חלק מאתר המורשת העולמית של יערות הגשם אציננה (Atsinanana), אך יערותיה, למרות הכל לא נבחרו לרשימה הסופית. הטיולים בפארק נמשכים בין שעה אחת ל-6 שעות לרוב והם זמינים בדרך כלל בשני חלקיו של הפארק. מדריך מקומי נדרש למבקרים הנכנסים לכל אחד מחלקי הפארק, ולכן לא מתאפשר ביקור שהוא עצמאי.
מסלולים בפארק
בהשוואה לפארקים אחרים, בפארק הזה מבקרים פחות מטיילים (באופן יחסי) בשל השבילים המאתגרים שלו (הן ברמת הקושי והן באורך שלהם), יחד עם זאת, מדובר במקום המהווה אחת האטרקציות היותר בולטות במדגסקר, ולא בכדי. השביל Circuit Sacred Waterfall הוא אחד השבילים המיוחדים שבו, שנתפס על ידי התושבים הראשונים כקדוש מאד. מדובר בהליכה של שעתיים לערך, ולאורכו תוכלו לזהות סחלבים יפים. הוא כולל ביקור במפל הקדוש ושחייה בבריכה הטבעית. מסלול נוסף הוא ה – Circuit Tsakoka, השביל הארוך ביותר בפארק, שלאורכו תוכלו לפגוש למורים וחיות אחרות. ההליכה בו נמשכך כ-4 שעות לערך ויש גם סיור לילי של שעה עד שעתיים. Belakato Circuit הוא שביל קשה יותר, שעולה ויורד ועובר גם ליד המפלים. ההליכה לאורכו נמשכת בסביבות 3 שעות. אפשר לשלב הליכה בכל המסלולים המוזכרים מעלה, או להתמקד במסלול אחד בלבד. מי שרוצה להתקרב יותר אל הטבע, יוכל להצטרף לטיול לילה, הכולל האכלת החיות. חשוב לדעת: ההכנסות משמשות לתמיכה בכמה פרויקטים קהילתיים חשובים וחנות המתנות שבפארק מציעה למכירה עבודות יד יפות, אותן מייצרים תושבי הכפרים הסמוכים.
הפארק פתוח ונגיש למבקרים לאורך כל חודשי השנה. הכניסה הראשית שלו נמצאת במרחק של כמה קילומטרים ספורים בלבד מהכביש הראשי RN2, המחבר את טאנה (Tana) וטמטאב (Tamatave). מטאנה, זמן הנסיעה הוא בערך 3-4 שעות, במרחק של 150 ק"מ. טמטאב נמצאת במרחק של 250 ק"מ משם, כך שנסיעה ממנה תיקח לכם בערך 5-6 שעות ברכב. אם אתם נוסעים במונית ובאים מטמטאב, תוכלו לעשות זאת בקו ישיר. אם אתם מגיעים מטאנה, כדאי לכם לעצור במורמנגה (Moramanga) ולעבור למונית אחרת שתוכל לקחת אתכם אל הפארק. כך או כך, הקפידו לבקש מהנהג להוריד אתכם בכפר אנדסיבה. מחיר הכניסה אל הפארק משתנה והוא תלוי במשך הזמן שאתם מתכננים לשהות בו. מדריכים מקצועיים ומנוסים יוכלו לעזור לכם לזהות את בעלי החיים ולמצוא את דרככם שם. מבחינת מקומות לינה, יש לא מעט אפשרויות בכפר אנדסיבה, כך שלא תהיה לכם בעיה למצוא את הפתרון הנוח והמתאים לכם. הפארק מאובזר היטב, ויש בו מוזיאון קטן וגם חנות עם מזכרות יפות.
מזג האוויר – התקופה המתאימה לביקור
מזג האוויר המאפיין את הפארק ואת האזור עצמו הוא מזג אוויר טרופי לח וגשום, עם כמות משקעים של יותר מ-1,700 מ"מ בשנה וטמפרטורה שנתית של 18 מעלות בממוצע. לא משנה באיזו תקופה בשנה אתם מגיעים אל הפארק, צפו לאחוזי לחות גבוהים מאד. כדאי לכם להגיע בחודש ספטמבר ולנצל את ההזדמנות לקחת חלק בפסטיבל המקסים – אינדרי אינדרי כדי להכיר את המקומיים החייכניים וללמוד מעט על התרבות המקומית.
שאלות ותשובות על הפארק הלאומי אנדאסיבה-מנטאדייה
מסלולי ההליכה בפארק הם מסלולים שברובם ארוכים ומאתגרים, ולכן הביקור בו יתאים בעיקר למטיבי לכת שרוצים להתחבר אל הטבע ולהכיר את הסביבה קצת יותר לעומק.
אפשר לבקר בפארק בכל חודש ובכל עונה, אך יש לקחת בחשבון שאחוזי הלחות בו גבוהים לאורך כל השנה. כדאי מאד להצטייד במעילי גשם ולא לשכוח נעלי הליכה נוחות מאד.
אם אתם רוצים להישאר באזור כמה ימים, תוכלו למצוא פתרונות לינה מצוינים בכפר הסמוך, אנדסיבה.